سیستم عامل اندروید در سپتامبر 2008 و با موبایل هوشمند اچ تی‌سی دریم/تی-موبایل G1 به جهان معرفی شد. اگرچه تنها شش سال از عمر این سیستم عامل می گذرد اما در این مدت کوتاه چنان رشد چشمگیری را تجربه کرده که عنوان محبوب‌ترین پلتفرم موبایل هوشمند را به خود اختصاص داده است. اندروید تا پیش از پایان سال 2010 به سیستم عامل پیشرو در میان موبایل های هوشمند مبدل شد. بی تردید، نفوذ و قدرت مالی گوگل کلیدی‌ترین عامل در این زمینه محسوب می شود.

 اگرچه اندروید پر کاربردترین سیستم عامل تلفن همراه در جهان محسوب می شود اما حقایق و موارد بسیاری درباره آن وجود دارند که ممکن است از آنها اطلاع نداشته باشید. در ادامه این مطلب برخی حقایق کلی درباره این سیستم عامل پرطرفدار و نه ویژگی های پنهان در آن را بیان می کنیم.

اندروید به عنوان سیستم عاملی برای دوربین های دیجیتال متولد شد.

حقایقی درباره اندروید

گوگل در سال 2005 اندروید را خریداری کرد که در آن زمان توسط "اندی رابین" به عنوان یک بستر منبع باز برای تلفن همراه شناخته می شد. اما یک سال پیش از آن رابین اندروید را به عنوان سیستم عاملی برای دوربین های دیجیتال توسعه داده بود. در نهایت، رابین به این نتیجه رسید که موبایل های هوشمند یکی از محصولات کلیدی آینده خواهند بود و توسعه سیستم عامل خود را بر این اساس تنظیم کرد. این در شرایطی است که اندروید مسیر خود به بازار دوربین های دیجیتال را نیز باز کرده و در حال حاضر محصولاتی مانند سامسونگ گلکسی NX به این سیستم عامل مجهز شده اند.

اندروید در ابتدا تهدید بزرگی برای بزرگان بازار تلفن همراه محسوب نمی شد.

حقایقی درباره اندروید

در سال 2007، گوگل و شرکایش "Open Handset Alliance" را شکل دادند و اندروید را به عنوان یک سیستم عامل منبع باز مبتنی بر لینوکس معرفی کردند. در آن سال، سیمبین، بلک بری، پالم و ویندوز موبایل بزرگترین بازیگران بازار محسوب می شدند و اپل به تازگی نخستین مدل آی‌فون را معرفی کرده بود. اکثر بزرگان بازار موبایل هوشمند اعتقادی به موفقیت اندروید نداشتند و بر همین اساس شرکت های بزرگی همچون نوکیا و مایکروسافت آن را تهدیدی برای خود نمی دانستند.

اندروید سریع‌ترین آهنگ رشد یک سیستم عامل و محصول فناوری در جهان را به خود اختصاص داده است.

حقایقی درباره اندروید

بنابر داده های منتشر شده در سال 2013، تعداد کاربران فعال اندروید تنها طی پنج سال از مرز یک میلیارد عبور کرده و از این رو سریع‌ترین آهنگ رشد یک سیستم عامل را در اختیار دارد. تاکنون هیچ محصول فناوری از نظر سرعت کسب کاربر به اندروید نزدیک نشده است. در مقام مقایسه، تعداد کاربران سیستم عامل iOS تقریبا طی شش سال به 700 میلیون رسید در شرایطی که سیمبین طی 11 سال 450 میلیون کاربر کسب کرد.

در میان سه سیستم عامل اصلی موبایل هوشمند، اندروید در بیشترین و متنوع‌ترین دستگاه ها قابل اجرا است.

حقایقی درباره اندروید

اگرچه موبایل های هوشمند و تبلت ها بیشترین میزان دستگاه های اندرویدی را تشکیل می دهند اما این سیستم عامل در محصولات دیگری - با و بدون نمایشگر - به کار گرفته می شود که از آن جمله می توان به ساعت های هوشمند، تلویزیون ها، دوربین های دیجیتال، لوازم خانگی، عینک های هوشمند، سیستم های سرگرمی و اطلاعاتی خودرو، کنسول های بازی و غیره اشاره کرد.

هر فردی به صورت آزادانه امکان توسعه برای بستر اندروید را دارد.

حقایقی درباره اندروید

برخلاف iOS، که باید سالانه مبلغ 99 دلار را به عنوان توسعه دهنده پرداخت کنید، توسعه اپلیکیشن ها و بازی ها برای اندروید رایگان است. اما اگر قصد داشته باشید تا محتوای تولیدی خود را از طریق فروشگاه گوگل پلی منتشر کنید باید هزینه 25 دلاری ثبت نام را بپردازید که مبلغ ناچیزی محسوب می شود.

داستان لوگو رباتی اندروید

حقایقی درباره اندروید

ربات نمادین اندروید در سال 2007 خلق شد. "ایرینا بلاک"، طراح روس ساکن آمریکا، خالق این لوگو است که دیگر در شرکت گوگل کار نمی کند. لوگو اندروید باید دارای ظاهری ساده و شامل یک ربات می شد. منبع الهام بلاک صورت نگاشت هایی بود که به طور معمول روی در دستشویی های عمومی برای نشان دادن در ورودی مردانه و زنانه نصب می شوند. محصول نهایی وی ربات سبز مشهوری است که امروز همه آن را می شناسند.





تاريخ : سه شنبه 6 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |